Nastop naših na turnirju HIT Open

Med 25. in 31. januarjem 2019 je v Novi Gorici potekal tradicionalni turnir HIT Open, ki je letos privabil rekordno število udeležencev. V našem društvu velik poudarek dajemo na dober odnos med mentorji in otroci, zato smo se odločili, da jim v sklopu priprav na mladinsko državno prvenstvo omogočimo kvaliteten trening. Poleg obeh mentorjev, Jureta Plaskana in Lana Turka, so se tekmovanja udeležili še Rudi Olenik Čampa, Jerneja Grošelj in Erik Hiti. V nadaljevanju lahko preberete več o njihovih dosežkih in si ogledate fotogalerijo.

Igralci so igrali v dveh ločenih skupinah, in sicer v skupini A igralci z ELO ratingom nad 1500 (104 igralci), v skupini B pa z ratingom pod 1500 (57 igralcev). Naši igralci so dosegli naslednje rezultate:
Open A: Jure Plaskan 48. mesto, Lan Turek 53. mesto, Rudi Olenik Čampa 75. mesto
Open B: Erik Hiti 6. mesto, Jerneja Grošelj 41. mesto

Celotni rezultati tekmovanja so dostopni tukaj.

Jure in Lan s prikazanim ne moreta biti zadovoljna, res pa je, da je težko biti hkrati v vlogi igralca in mentorja, poleg tega pa je Lana pestila še bolezen. Rudi je pokazal solidno igro, čeprav je, glede na partije, ostalo še precej rezerve za boljši rezultat. Najbolj se je med našimi izkazal Erik, ki je vseskozi zasedal vrh turnirske lestvice v skupini B, z nesrečnim porazom v zadnjem kolu, ko je imel pozicijo že precej dobljeno, pa je padel na 6. mesto, kar je kljub izgubi ratinških točk vzpodbuden rezultat. Tudi Jerneja je bila dobro na poti, vendar je izgubila zadnje tri partije in upanje na boljši rezultat je splavalo po vodi.

Glavni namen je bil dosežen – mladi igralci so poglobili medsebojni odnos, od izkušenejših mentorjev pa so se skozi priprave, igro in analizo partij naučili marskikaj novega. Poleg šaha so tekmovalci poskrbeli tudi za športno rekreacijo in sprostitev, mentorja pa sta poprijela tudi za kuhalnico.

Še nekaj foto utrinkov: