Mladinci odlični tretji na kadetski ligi

V vikendu med 24. in 26. majem je v Novi Gorici potekalo Ekipno državno prvenstvo za fante in dekleta do 16 let. Naši mladinci so v močni konkurenci nepričakovano zasedli odlično 3. mesto! Ekipa je igrala v postavi: Rudi Olenik Čampa, Erik Hiti in Aleksander Kosanović. Celotne rezultate si lahko ogledate tukaj, nekaj več besed o tekmovanju in fotogalerijo pa v nadaljevanju.

Igralcem in mentorjem iskrene čestitke! 

 

Fantje so se tudi letos, že tradicionalno, odpravili na kadetsko ligo, ki je tokrat potekala v Dijaškem domu Nova Gorica. Na to prizorišče imajo mladinci zlate generacije ŠD Domžale lepe spomine, saj so ravno tukaj osvojili naslov mladinskih državnih prvakov. Nostalgija je naredila svoje, saj je Lan Turek, sedaj v vlogi mentorja in spremljevalca, naš podmladek popeljal do odličnega 3. mesta. Fantje so se borili kot levi, s timskim duhom so dvoboje odigrali usklajeno in se zasluženo veselili uspeha. Še posebej se je izkazal trinajstletni Aleksander, ki je prvič igral na večdnevnem tekmovanju in brez poraza k ekipi prispeval pomembne tri točke (od štirih odigranih partij). Dobro je igral tudi Rudi na prvi deski, prav tako je priigral tri točke (sicer od petih partij), vendar je pri njem kljub vsemu še opaziti polno rezerve za boljše izide. Enako velja za Erika na drugi deski (zbral je 2,5 točki), ki se mu tokratni nastop ni najbolj posrečil, pa vendar gre za ekipno tekmovanje in prav vsi trije členi so enako pomembni za končni rezultat. Ekipni državni prvaki do 16 let so sicer postali fantje iz ŠK Celje, 2. mesto pa so osvojili domačini iz ŠK Nova Gorica. Naši fantje so še povedali, da so se imeli super, po koncu pa je sledilo proslavljanje in obvezen postanek v piceriji na poti domov.

Ob tem uspehu velja omeniti še preostala dva mentorja, Jureta Plaskana in Špelo Orehek, ki skupaj z Lanom skrbita za napredek mladincev, ter finančno podporo Šahovskega društva Domžale Tajfun, s katero svojim članom omogoča nastope na tovrstnih tekmovanjih.

Še nekaj foto utrinkov:

Z leve proti desni: Erik, Aleksander, Rudi

    
ŠK Slovenj Gradec – ŠD Domžale Tajfun


Fantje na prizorišču (Dijaški dom Nova Gorica)


Dvoboj proti zmagovalcem: ŠK Celje – ŠD Domžale Tajfun

     
Na podelitvi s pokalom in zmagovalno trojico (z leve): ŠK Nova Gorica (2. mesto), ŠK Celje (1. mesto), ŠD Domžale Tajfun (3. mesto)

    
Še poziranje s pokalom…                                                                           … in nato zasluženo proslavljanje!

Foto: Lan Turek

1 thought on “Mladinci odlični tretji na kadetski ligi

Comments are closed.