Simultanka z Mladenom Milenkovićem

V petek 18. oktobra 2019 so prizadevni člani Šahovskega društva Domžale TAJFUN organizirali šahovsko simultanko s srbskim mednarodnim mojstrom Mladenom Milenkovićem, ki je sicer tudi selektor srbske mladinske reprezentance in že dolga leta prijateljuje z domžalskimi šahisti, priložnostno pa igra tudi v najmočnejši domžalski članski tekmovalni ekipi.

Dogodek je bil namenjen predvsem druženju in popestritvi šahovske dejavnosti v Domžalah, povabljeni pa so bili predvsem mladi šahisti vključno z njihovimi mentorji ter rekreativni šahisti vseh generacij. 

K sodelovanju so bili povabljeni tudi šahisti iz Komende, ki so se vabilu prijazno odzvali in v Domžale pripeljali svojo perspektivno mladinko in dva mladinca.

Od sprva načrtovanih dvajsetih igralcev se jih je simultanke udeležilo sedemnajst, po skoraj štirih urah brezkompromisnega boja za šahovnicami pa sta uspela remizirati domača mladinka Kaja Faganel in veteran Mirko Čokan, medtem ko so vsi ostali kljub porazu bogatejši za lepo doživetje in nov niz šahovskih izkušenj, ki jih bodo v prihodnje lahko s pridom unovčili v šahovskih partijah s sebi primernimi nasprotniki.

Odziv sodelujočih je pokazal, da zanimanje za šah v Domžalah ni zamrlo, še posebej vzpodbudne pa so informacije mentorjev, da se zadnje čase povečuje tudi interes staršev in otrok za sodelovanje v osnovnošolskih šahovskih krožkih. To namreč pomeni, da bodo tovrstne prireditve v Domžalah vsekakor zanimive tudi v prihodnje naše šahovsko pa društvo namerava mentorjem vsekakor zagotoviti tudi primerno podporo pri delu z mladimi šahisti.

Fotogalerija:
   

Foto: Dušan Kosanović