ŠD Domžale TAJFUN v do 1. mesta v I. članski ligi zahod!

Foto: Boštjan Grošelj

Članska ekipa ŠD Domžale TAJFUN je v I. članski ligi zahod osvojila 1. mesto in se s tem uvrstila v Državno člansko ligo za leto 2020! Iskrene čestitke!

Vsi rezultati so objavljeni tukaj.
Objava na portalu domžalec.si
Objava na portalu osrednje Slovenije

 

 

Zaključil se je tudi tretji ligaški vikend I. članske lige zahod za tekoče leto, za ekipo ŠD Domžale TAJFUN v najboljši možni meri, ki je pravzaprav nihče ni pričakoval. Ob tem se zahvaljujemo našemu sponzorju, podjetju TAJFUN, s katerim uspešno sodelujemo že dobro leto.

I. članska liga zahod 2019 je potekala v prostorih Šahovske zveze Slovenije v Ljubljani. V prvem vikendu (19. – 21. 9.) so člani dosegli maksimalen izkupiček točk, saj so zmagali vse tri dvoboje (proti ŠD Stari Mayr Kranj, ŠD Kočevje in ŠD Gorenjka Lesce), v drugem vikendu (27. – 29. 9.) pa so oddali le eno meč točko (zmaga proti ŠK Nova Gorica in ŠK Trebnje BMP, remi proti ŠD Vrhnika). Tako so pred odločilnim vikendom nekoliko nepričakovano zasedali 1. mesto, s tremi meč točkami prednosti pred prvim favoritom ŠD Posočje, vendar z enim odigrano dvobojem več.

V ekipi smo gostili tudi dva (“domača”) tujca, turškega velemojstra Buraka Firata in srbskega mednarodnega mojstra Mladena Milenkovića, ki sta oba tako ali drugače povezana z domžalskim šahom. Poleg tega so se ekipi zopet pridružili nekateri močni domači členi, kar je vsem vlivalo dodatno pozitivno energijo. Ekipo je prvič vodil mladi Jure Plaskan, ki je odlično usklajeval postavo za posamezne dvoboje, kar se je na koncu izkazalo za odločilno. Posebnost letošnje lige je bila zanimiva raziskava našega člana dr. Ivana Bratka, ki je s sodelavci meril stres posameznika med šahovsko partijo, v ta namen pa so igralci domače ekipe in njihovi nasprotniki prostovoljno nosili posebne zapestnice, ki so beležili različne dejavnike, na podlagi katerih bodo poleg ostalih parametrov izračunali nivo stresa med partijo.

V tretjem vikendu (18. – 20. 10.) je bila ekipa najprej prosta (v tem času je potekala društevna simultanka). Kolo pred koncem so igrali proti ekipi ŠK Komenda, na papirju eno slabših ekip letošnje lige, vendar se je izkazalo, da je bila končna zmaga kljub temu težko priigrana. Tudi zasledovalci niso naredili nobene napake in sledil je še neposredni dvoboj z izrazito favorizirano ekipo ŠD Posočja v zadnjem kolu, kjer je domača ekipa imela eno meč točko prednosti in ji je tako zadoščal neodločen rezultat. Po hudem boju je ekipa ŠD Domžale TAJFUN celo dobila ta dvoboj in tako prepričljivo in nekoliko nepričakovano osvojila 1. mesto. S tem se ekipa drugo leto seli v najelitnejšo ligo v državi, kar bo dodaten izziv in motivacija za celotno ekipo.

Za ŠD Domžale TAJFUN so igrali:
Burak Firat
Mladen Milenković
Jure Plaskan
Marjan Karnar
Ivan Bratko
Marjan Šemrl
Bojan Osolin
Špela Orehek
Lan Turek
Jože Skok

Poleg vseh igralcev pa so ekipo med dvoboji podpirali tudi ostali člani društva: novopečeni predsednik Dušan Kosanović, Dušan Borštar, Mirko Čokan, Janez Bizjak, Franci Košir, Vilma Nadvešnik in ostali preko spletnega prenosa. Vsem navijačem se iskreno zahvaljujemo za podporo, da ste verjeli v nas, saj nam le je skupaj lahko uspelo!

Zmagovalna ekipa:

Z leve proti desni (prva vrsta): Mirko Čokan, Boštjan Grošelj, Ivan Bratko, Špela Orehek, Jure Plaskan, Dušan Borštar, Jože Skok;
(druga vrsta): Bojan Osolin, Dušan Kosanović, Burak Firat, Mladen Milenković, Marjan Karnar, Franci Košir
Foto: Miha Furlan

Fotogalerija:


ŠD Domžale TAJFUN (levo)

   
GM Burak Firat, 3. mesto na prvi deski             IM Mladen Milenković, 1. mesto na drugi deski

    
MK Jure Plaskan, 3. mesto na tretji deski          Zmagovalni pokal


V čakanju razglasitve

  
Špela pri pomoči sodniku                Neformalni pogovori


Proslavljanje zasluženega uspeha


Foto: Boštjan Grošelj in ŠD Stari Mayr Kranj

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.