Simona Novak – veteranska državna prvakinja

Simona Novak s predsednikom ŠZS, dr. Milanom Brglezom

Med 3. in 9. septembrom 2020 je v Portorožu potekalo 30. posamično državno prvenstvo članov in članic, veteranov, mladincev in mladink do 20 let. V enotni konkurenci je nastopilo 72 igralcev. V kategoriji veteranov je med ženskami naslov državne prvakinje osvojila naša članica Simona Novak (4/9, 53. mesto). Iskrene čestitke!!

Izkazal se je tudi mladi Rudi Olenik Čampa (5/9, 27. mesto), Mirko Čokan pa je moral tekmovanje predčasno zapustiti. Celotne rezultate si lahko ogledate tukaj, več pa lahko preberete v nadaljevanju.

 

 

 

 

Simona Novak je skozi celoten turnir prikazala zelo dobro igro, kar potrjuje tudi končni izkupiček ratinških točk (+31). Premagala je tudi talentirano večkratno mladinsko prvakinjo Vesno Mihelič, izgubila pa le z višje postavljenimi nosilci. Rudi Olenik Čampa je prav tako dvoboje izgubil le z močnejšimi nasprotniki, medtem ko je presenetil članico ženske reprezentance, prav tako Domžalčanko, Tejo Vidic in ji odščipnil remi. Tudi on je popravil ratinške točke (+6) in sedaj že krepko spada v prvo postavo članske ekipe ŠD Domžale. Še en veteran, Mirko Čokan, je moral tekmovanje po 3. kolu zapustiti zaradi manjše nesreče pri plavanju v prostem času.

Državni prvak za leto 2020 je sicer postal Vid Dobrovoljc (ŠD KRKA Novo mesto), državna prvakinja pa Ivana Hreščak (ŠK Postojna).

Fotogalerija:

Simona Novak


Rudi Olenik Čampa


Igralna dvorana

Foto: Šahovska zveza Slovenije