Nikos in Rudi – mladinska državna prvaka!

Med 24. junijem in 1. julijem 2021 je v Termah Čatež potekalo letošnje mladinsko državno prvenstvo. Po dolgih letih ima naše društvo kar dva državna prvaka – Nikos Kostrešević je na svojem prvem državnem prvenstvu zanesljivo osvojil 1. mesto v kategoriji fantov do 8 let, Rudi Olenik Čampa pa je ponovil lanski uspeh in drugič zapored postal prvak v kategoriji fantov do 14 let. Zadnji dan je potekalo še prvenstvo v pospešenem šahu, kjer je Nikos Kostrešević ponovno osvojil 1. mesto in naslov državnega prvaka v kategoriji fantov do 8 let, njegov brat Evan Kostrešević pa je s komaj petimi leti končal tik za njim na 2. mestu. Prav tako je Erik Hiti osvojil 2. mesto v kategoriji fantov do 18 let. Čestitamo!

Več o utripu prvenstva in fotogalerijo si lahko ogledate v nadaljevanju.

Pod mentorstvom naših društvenih trenerjev Jureta in Lana se je tekmovanja udeležilo šest tekmovalcev, najmlajša dva pa v spremstvu staršev, skupno smo na tekmovanju imeli 8 predstavnikov društva. Nikos Kostrešević je na svojem prvem državnem prvenstvu zanesljivo osvojil 1. mesto v kategoriji fantov do 8 let, Rudi Olenik Čampa pa je ponovil lanski uspeh in drugič zapored postal prvak v kategoriji fantov do 14 let. Izmed ostalih tekmovalcev so trije prav tako prvič zaigrali na posamičnem državnem prvenstvu v standardnem šahu – Jaša Farič je osvojil 20. mesto (2/9 točk) v kategoriji fantov do 12 let, Miha Žmaucar je Rudijev uspeh dopolnil z 10. mestom v kategoriji fantov do 14 let (3,5/7), Hana Brezar pa je osvojila 9. mesto v kategoriji deklet do 14 let (0,5/8). Jerneja Grošelj je v isti kategoriji dosegla 7. mesto (2,5/8), Erik Hiti pa je v kategoriji fantov do 18 let osvojil 8. mesto (1,5/7).

Zadnji dan je potekalo še državno prvenstvo v pospešenem šahu. Nikos Kostrešević je ponovno osvojil 1. mesto in naslov državnega prvaka v kategoriji fantov do 8 let, njegov brat Evan Kostrešević pa je s komaj petimi leti končal tik za njim na 2. mestu. Prav tako je Erik Hiti osvojil 2. mesto v kategoriji fantov do 18 let. Jaša se je uvrstil na 21. mesto v kategoriji fantov do 12 let, Rudi je osvojil 4. mesto, Miha pa zanj odlično 7. mesto v kategoriji fantov do 14 let. Jerneja je prav tako končala na 4. mestu, Hana pa je osvojila 9. mesto v kategoriji deklet do 14 let.

Celotne rezultate prvenstev si lahko pogledate tukaj (standardno) in tukaj (pospešeno).

Vodstvo društva vsakemu posebej čestita za borbenost in dobre rezultate! Še posebej pa smo ponosni, da se naši mladinci v krogu svojih mentorjev razvijajo v dobre šahiste, s skupinskim bivanjem pa krepijo ekipni duh in pridobivajo veščine gospodinjskih opravil. Polni vtisov enotedenskega tekmovanja bodo kmalu nadaljevali sproščeno preživljanje prostega časa na poletnem taboru.

Fotogalerija: