5. memorial Vida Vavpetiča

V dvorani Krajevne Skupnosti Vir je v soboto, 23. aprila, potekal pospešeni šahovski turnir ob prazniku Občine Domžale, 60. letnici Šahovskega društva Domžale in 5. memorial Vida Vavpetiča. Udeležilo se ga je 46 šahistov, od tega kar 17 članov Šahovskega društva Domžale. V veselje nam je lahko, da so se ga udeležili številni udeleženci domžalskih šahovskih šol.

Udeležili so se ga tudi nekateri najboljši igralci pospešenega šaha v Sloveniji. Prvi nosilec je bil FIDE mojster David Brinovec iz ŠK Žalec, za njim pa mladi člani ŽŠK Maribor Poligram – mednarodni mojster Jan Šubelj, in FIDE mojstra Jan Marn ter Domen Tisaj. Znano ime med udeleženci je bil tudi mednarodni mojster Bogdan Podlesnik, medtem ko je bil domači adut za najvišja mesta MK Jure Plaskan.

Z zmago nad Marnom v zadnjem kolu prvo mesto osvojil Jan Šubelj, sicer tudi reprezentant Slovenije. Marn se je po porazu moral zadovoljiti z drugim mestom, na najnižjo stopničko pa je stopil Domen Tisaj potem, ko je po trdem remiju uspel remizirati s Plaskanom. Za tretje mesto je bilo dovolj 5 točk, ki jih je osvojilo kar 6 igralcev, poleg omenjenih Tisaja in Plaskana, še Podlesnik, Brinovec Dušan, in Jukan Nesib.

 

 

 

 

Na turnirju je bilo poleg denarnih nagrad za prvih 5 mest, podeljenih tudi veliko praktičnih nagrad (vsak je dobil največ eno). Špela Orehek je prejela nagrado za najboljšo občanko Domžal, Petra Grošelj za najboljšo žensko igralko na turnirju, Mirko Čokan za najboljšega člana ŠD Domžale. Najboljša mladinec in mladinka do 20 let sta bila Teo Cimperman (ŠK Komenda) in Sofia Timagina (ŠD Domžale). Nagrade je omogočila tudi donacija občine Domžale, za kar se jim v društvu zahvaljujemo.

 

 

 

 

Končno stanje (prvih 10):

1. Šubelj Jan ŽŠK Maribor Poligram 6
2. Marn Jan ŽŠK Maribor Poligram 5,5
3. Tisaj Domen ŽŠK Maribor Poligram 5
4. Brinovec David ŠK Žalec 5
5. Plaskan Jure ŠD Domžale 5
6. Podlesnik Bogdan ŠD Posočje 5
7. Brinovec Dušan ŠK Žalec 5
8. Jukan Nesib ŠK Trzin 5
9. Orehek Špela ŠD Domžale 4,5
10. Benko Boštjan ŠK Zagorje ob Savi 4,5

Končno stanje (povezava na chess results)
Celotna fotogalerija