TAJFUN Challenge 2019

V soboto, 25. maja 2019 smo v prostorih Šahovske zveze Slovenije izvedli mednarodni turnir TAJFUN Challenge 2019. V elitni konkurenci je nastopilo 42 igralcev, med njimi kar 7 velemojstrov, 5 mednarodnih mojstrov in trije FIDE mojstri. Odmeven in dobro organiziran mednarodni turnir, ki je bil izveden v sodelovanju med Šahovskim društvom Domžale, podjetjem TAJFUN PLANINA d.o.o. in Šahovsko zvezo Slovenije, je zaokrožil sklop dogodkov v počastitev 70. letnice delovanja Šahovskega društva Domžale in predstavlja lep primer sodelovanja med različnimi akterji na področju šaha.

Zbrane je najprej nagovoril novoizvoljeni predsednik ŠZS, dr. Milan Brglez, sledil je pozdrav člana Upravnega odbora ŠD Domžale, gospoda Dušana Borštarja, nato pa še govor direktorja podjetja TAJFUN, gospoda Iztoka Špana, ki je izpostavil skupno vizijo njihovega delovanja in odnosa do šaha, ki ga ima domžalsko društvo. Turnir je potekal brez zapletov, za red je skrbela sodnica tekmovanja Špela Orehek.

Zmagovalec turnirja je hrvaški velemojster Cvitan Ognjen, pred slovenskima velemojstroma Luko Leničem na drugem in Matejem Šebenikom na tretjem mestu. Četrto in peto mesto sta osvojila hrvaška velemojstra, Zoran Jovanović in Bogdan Lalić. Veliko kakovostnih slovenskih šahistov je na turnirju dobilo lepo priložnost, da se pomerijo z vrhunskimi in mednarodno uveljavljenimi šahisti. Najboljši iz domačega kluba ŠD Domžale Tajfun je bil Jure Plaskan, ki je z dobro igro pristal na 15. mestu. Potrebno je poudariti, da je bil turnir kar se tiče udeležbe zares močan in zato je vsaka priigrana točka štela za velik uspeh. V nadaljevanju objavljamo seznam vseh nagrajencev:

1. mesto: Cvitan Ognjen
2. mesto: Lenič Luka
3. mesto: Šebenik Matej
4. mesto: Jovanović Zoran
5. mesto: Lalić Bogdan
Rating 2301+ : Bosiočič Marin
Rating 2101–2300: Goršek Gregor
Rating 1901–2100: Brgan Niko
Rating do 1900: Rozman Roman
Najboljša ženska: Rozman Monika
Najboljši senior (nad 60 let): Mrdja Milan
Najboljši mladinec (do 20 let): Juvan Jaka

Turnir je naletel na izjemno dobre in pozitivne odzive z vseh strani, na kar smo zelo ponosni. Čutimo se sposobne, da bi lahko tudi v prihodnje take ali podobne prireditve.

Sponzorja turnirja: Tajfun d.o.o., Šahovska zveza Slovenije

 


Otvoritev (z leve): Špela Orehek, sodnica, Iztok Špan, direktor podjetja TAJFUN, Dušan Borštar, član ŠD Domžale Tajfun, dr. Milan Brglez, predsednik ŠZS

    
Marjan Šemrl, član ŠD Domžale Tajfun                                               Igralci v akciji


Spredaj: levo Osolin Bojan (ŠD Domžale Tajfun), desno FM Špalir Jernej (ŠD Posočje)


Dvoboj hrvaških velemojstrov: Mladen Palac (levo), Marin Bosiočić (desno)


Dvoboj slovenskih velemojstrov: levo Matej Šebenik, desno Luka Lenič (oba ŠK Ljubljana)


Zmagovalci turnirja (z leve): Iztok Špan, direktor TAJFUN, Matej Šebenik (3. mesto), Ognjen Cvitan (1. mesto), Luka Lenič (3. mesto), Boštjan Grošelj, predsednik ŠD Domžale Tajfun

Foto: Vilijem Borštar, Špela Orehek