Tradicionalni šahovski piknik in občni zbor ŠD Domžale

Prelep septembrski vikend je tudi letos zvabil šahiste Šahovskega društva Domžale na tradicionalni poletni piknik, ki ga prirejamo vsako leto ob začetku novega šolskega leta. Tokrat smo ga združili z občnim zborom, saj ga v pomladnih mesecih zaradi epidemioloških razmer nismo mogli.

Odziv članov je bil odličen in udeležba je bil največja do sedaj, saj se je piknika udeležilo kar 40 članov in podpornikov društva. Na idealni lokaciji ob odbojkarskih igriščih za domžalskim bazenom smo udeleženci lahko uživali ob igranju različnih iger z žogo, namiznega nogometa ter seveda šaha. Naši kuharski mojstri Bojan Osolin, Jože Skok in Bor Lucijan Turek so pripravili odlično hrano z žara, prav tako ni manjkalo dobre volje ob razglasitvi uspehov društva v zadnjem letu ter podelitvi pokalov zmagovalcem ciklusa turnirjev šahovskih šol.

Vsako leto piknik zaključimo s šahovskim turnirjem in tudi letos je bilo tako. Turnirja so udeležili tako starejši kot najmlajši, vsak udeleženec pa je bil dobitnik praktične nagrade. Zmagal je mladi up domžalskega šaha Rudi Olenik Čampa, drugi je bil aktualni državni prvak v pospešenem šahu Jure Plaskan, tretji pa Bojan Osolin. Na koncu smo si zaželeli srečno in uspešno tekmovalno leto, ter se poslovili do naslednjega srečanja na kakšni lokalni ali državni ligi, z mladimi pa do začetka šahovskih šol, ki so se v času pisanja tega članka že pridno začele.

Besedilo: Lan Timotej Turek

FOTOGALERIJA