Članska ekipa 4. na Ljubljanski ligi

Od januarja do marca je potekala že 74. Ljubljanska liga v organizaciji ŠK Komenda, ki poteka po sistemu gostovanj. Nastopalo je 12 ekip, med njimi je prepričljivo slavila ekipa ŠK IG, ki je dosegla 29,5 točk ter 17 meč točk (remi 2:2 so dopustili le članom ŠD Domžale). Še tri ekipe so se do zadnjega kola borile za preostali dve medalji. Ekipa ŠD Domžale je tokrat potegnila kratko – kljub zmagi s 3:1 v zadnjem kolu, saj je s tem na četrtem mestu za pol točke zaostala za ŠK Komenda Popotnik ter eno točko za ŠK Trzin Buscotrade.

Kot že v Osrednji slovenski ligi, je tudi tokrat ekipa ŠD Domžale nastopala v pomlajeni zasedbi – večino dvobojev sta tako odigrala po dva starejša člana in dva mladinca. Med mladinci so največ kol odigrali Miha Žmaucar, Bine Markošek, ter Sofia Timagina. Posebej gre pohvaliti Bineta Markoška, ki je osvojil kar 5,5 točk iz 6 partij in osvojil posamično srebrno medaljo med rezervami. Posamično medaljo je prejel tudi Blaž Debevec, ki je v petih partijah osvojil 3,5 točke. Med člani ŠD Domžale je sicer največ partij odigral Jože Skok, ki je v 8 partijah nabral 4,5 točke. Igrali so še Jure Plaskan (3/3), Lan Turek (1,5/2) in Bojan Osolin (1/1).

24. marca je potekal zaključni turnir, ki so se ga med skupno 10 ekipami udeležile tudi dve ekipe ŠD Domžale – članska, ki je zaradi bolezni v zadnjem trenutku ostala brez četrtega moža, ter mladinska – zgoraj omenjenim trem, Žmaucarju, Markošku, ter Timagini, se je pridružila še Kaja Faganel. Članska ekipa je z dobro igro vseh treh – Plaskanu, Debevcu in Skoku, kljub deski manj osvojila odlično tretje mesto, izkazala pa se je tudi mladinska ekipa, ki se je odlično borila in bila do konca v igri še za kaj več kot končno delitev 6. in 7. mesta.

Vse informacije o ligi in zaključnem turnirju so dostopne na spletni strani sah-komenda.com